Vad vore livet utan lite nya utmaningar?
Fruktansvärt tråkigt enligt mig! Så min nya utmaning jag har hittat och har provat på är skulptera ätbara dekorationer.
Min mors födelsedag kom ytterst passande då hon är en äkta hästtjej, även om hon kanske inte skulle medge det själv.
När en skapar större dekorationer så är det enklast att använda sig av Rice Krispie Treats-recept och forma smeten till den önskade formen, låta det stelna och sedan använda en vass kniv för att få till formen bättre.
Men eftersom det oftast inte hela paketet går åt och jag är inte så mycket för rice krispies, så jag valde att använda mig av Coco Pops istället.
Till att göra smeten har jag i:
– 200 gram Marshmallows
– 200 gram Rice Krispies eller Coco Pops
– 100 gram Choklad
– 30 gram Smör
Jag börjar med att smälta smöret på medium värme, sedan lägger jag i chokladen och när den är helt smält så lägger jag i marshmallows och rör om ofta i kastrullen så det inte fastnar. När all marshmallow har smält och det bildats en enda stor smet tar jag av kastrullen från spisen och tillsätter flingorna, blandar ordentligt så det inte finns några flingor utan marshmallow smet på sig. Sedan är det bara att ta så mycket som behövs och börja forma.
Det var lättare än vad jag trodde de skulle vara. Men visst det finns alltid rum för förbättringar. Men jag hade för höga tankar över att hästen skulle stå precis som jag ville, så självklart ville hästfan käka gräs… skulle haft i tandpetare i bottnen som extra stöd, vilket jag har noterat inför nästa gång.
Som själva tårtan gjorde jag en vanlig sockerkaksbotten med Vaniljpannacottamousse och Limemousse, då det är min mors favorit.
Ta hand om er!
Ha en fortsatt bra dag!