Börjar bli en tårta i köket

Goddag!

Här är det full rulle med att baka ihop en tårta.
Allt flyter på precis som det skall än så länge. Bottnarna blir perfekta, som det alltid blir när jag använder receptet från tårtspecialisten. Otroligt bra är det! Enkelt att lägga till smaksättningar och tar man det lugnt och fridfullt blir det hur bra som helst!

Smaksättningen på fyllningen blir en gammal favorit, som ALDRIG slår fel!
Går ALLTID hem. Hallon och choklad!
Otroligt få människor som inte gillar den kombon. Tror aldrig jag har träffat någon när jag tänker efter

Standard receptet jag brukar använda till hallonmoussen, som har enligt mig den perfekta och välbalanserade hallon smaken, har alltid funkat. Men nu, för första gången på 2 år, har den skurit sig.
Vilken tajming måste jag säga.
Det är ingen vacker syn. Men vid ett sådant här läge står man mellan 2 val.
1. Slänga och göra en ny
2. Ta sig i kragen och försöka rädda den

Jag valde att rädda den. Lyckades jag inte med det är det ju bara att göra en ny, men jag ger den en chans till.

Hur gjorde jag?

Jag hällde över moussen i en kastrull och värmde upp den på låg värme försiktigt på spisen och rörde om hela tiden. Tillslut blev den jämn och fin (dock lösare än vanligt men det var ett problem för senare), då tog jag av den, hällde över i en bunke och in i kylen några timmar. Innan jag skulle fylla tårtan så vispa jag upp den och tog i mer vispad grädde för att lösa lösheten.

Räddad och klar!
En stor klapp på axeln gav jag mig själv efter detta, men i efterhand skulle jag haft i mer vispad grädde för att ha fått den ännu fastare. Men då fick det bli lite mindre fyllning i tårtan istället.
Jag skall försöka hitta ett annat recept som funkar bättre, när man skall göra dubbelsatser.

 

 

Till chokladfyllningen har jag det enklaste receptet som existerar. Behöver inte vara ett komplicerat recept med många kombinationer som kan gå fel och massa gelatin. Vispa ihop 3 dl grädde med 3 msk florsocker och 3 msk kako till en önskad konsistens… klart!

Nu är det bara att sätta ihop den, täcka den med sockerpasta och hålla tummarna att inget mer händer.
Slutresultatet kommer publiceras inom kort!

 

Ta hand om er!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *